Forside » Det kan være svært at fastholde motivationen

Det kan være svært at fastholde motivationen

18-05-2016, Elisabeth Soto, Officefit.dk

 

Du kender det måske. Du har aftalt med dig selv, at i morgen skal du op og stå mindst en halv time, mens du arbejder.

Men allerede før du møder på arbejde morgen efter, tænker du,

”jeg er alt for træt i dag”

Det er en hverdagsrytme, du deler med lidt over en million danskere – og det er på trods af, de fleste nok godt ved, at aktivitet og bevægelse er godt for kroppen. Faktisk er det sjældent, du møder nogen, der fortryder, at de har taget sig sammen, og er gået i gang. Tværtimod. Ofte har vi det rigtig godt, og har mere energi, efter vi har bevæget os lidt.

Men hvorfor er det så alligevel så nemt at glemme dagen efter?

Motivation kan godt skifte undervejs. Altså, det der motiverer dig lige nu, er ikke det samme, som motiverer dig om en time eller i morgen. Det er derfor naturligt, at vi finder på overspringshandlinger.

Det er vigtigt at sætte mål og delmål

For dig kan det være motiverende, hvis du sætter et personligt mål, du skal nå indenfor 90 dage. Det kan f.eks. være, du ønsker at blive sundere eller stærkere? Eller måske vil du gerne tabe dig lidt eller forbedre din kondition? Uanset målet, er det også vigtigt, du sætter nogen milepæle, så du kan følge din forandring og se om, du når i mål. Hvis du ikke er typen, der bliver motiveret af at konkurrere, men mere føler dig motiveret, når du er en del af et fælleskab, så kan du med fordel dele din målsætning og delmål med familie, venner og kollegaer efterfulgt af en aftale om, I skal gøre noget aktivt sammen for, at du kan nå i mål.

Vores erfaringer viser, at det har en motivationsgivende, når kontoret er fælles om det, at være sund og aktiv.

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts