5 go to-øvelser til ondt i ryggen

Det er efterhånden blevet en folkesygdom at have ondt i ryggen. Og til trods for, hvad de fleste måske tror, så er det faktisk kontormedarbejdere, der pryder toppen af statistikkerne over dem, der oplever det mest.

 

I langt de fleste tilfælde er rygsmerterne heldigvis til at slippe af med uden et lægebesøg.

 

Vi giver dig i dette indlæg 5 effektive go to-øvelser, du kan lave mod smerter i ryggen.

Derfor har du ondt i ryggen

Ondt i ryggen ved stillesiddende arbejde

En af de hyppigste årsager til, at vi får ondt i ryggen er, at vi har rigtig meget stillesiddende og statisk arbejde. Vi får ondt i ryggen, fordi musklerne degenererer, og fordi musklerne kan gå i dvale, hvis vi sidder eller ligger i den samme stilling for lang tid ad gangen.

Når du har ondt i ryggen eller lænden, tænker du måske som det første, at det bliver bedre, hvis du lægger dig ned. Men faktisk skal du gøre lige det modsatte. Skyldes dine smerter stillesiddende adfærd, så er det nemlig meget vigtigt, at du holder dig i gang og undgår at sidde stille for længe ad gangen.

Arbejdspres kan give smerter i ryggen

Du kan også få ondt i ryggen, hvis du føler dig presset på arbejde.

Hvis du på daglig basis føler, at du skal løbe hurtigere og hurtigere for at nå alle dine opgaver, kan du nemt blive anspændt. Når du er mentalt anspændt, spænder du også nemt i din krop – og det er uanset, om du har et fysisk hårdt arbejde eller sidder på kontor.

Muskler, der holdes spændte over en længere periode, fordi du er mentalt anspændt, bliver irriterede og ømme, og du vil opleve, at smerterne tiltager gradvist.

Sådan slipper du af med smerter i ryggen

Hører du til blandt de 60-80 %, der på et tidspunkt i deres liv oplever ømheder eller smerter i lænden eller ryggen, er det på tide at gøre noget ved det med det samme! Ellers bliver det nemlig kun være og være og kan nemt brede sig til nakken og ned i benene.

For at forebygge og mindske smerter i ryggen og lænden grundet stillesiddende adfærd er det vigtigt, at du generelt sørger for at bevæge dig i løbet af dagen. Og særligt er det vigtigt, at du også sørger for at bevæge dig på arbejde, da det er her, du bruger størstedelen af din dag.

Derfor får du her 3 råd til, hvordan du kan få mere bevægelse i løbet af din arbejdsdag.

1) Drop kontorstolen som din automatiske go to!

Har du et hæve-sænke-bord, så brug dette aktivt i løbet af hele arbejdsdagen. Sørg for at skifte dine arbejdsstillinger ofte, og brug forskellige anledninger til at rejse og bevæge dig.

2) Variér din arbejdsdag

Hovedreglen bør altid være, at den næste stilling er den bedste stilling. Skift stilling mindst én gang i timen, f.eks. ved at hejse bordet, og afbryd gerne din arbejdsdag med små aktive pauser flere gange om dagen.

3) Tænk ud af boksen

Vi ved alle, at et langt møde kan trække tænder ud. Derfor kan det være en god idé at lave et walk-and-talk-møde, så du på den måde slår to fluer med ét smæk. Du kan også holde telefonmøder stående eller brug en yoga-bold fra tid til anden.

5 øvelser, du kan lave til ondt i ryggen

Døjer du med smerter i ryggen eller lænden på daglig basis, er det vigtigt, at du – ud over at bevæge dig mere – også får styrket de rigtige muskler og led i kroppen, som er blevet overbelastede og ømme.

Slip for smerterne i ryggen og lænden ved at lave disse 5 effektive go to-øvelser, som du kan bruge igen og igen – også på arbejdspladsen.

Derfor er bevægelse på arbejde vejen frem

Du bruger størstedelen af din dag på at arbejde. Derfor er det oplagt at gøre bevægelse til en fast del af dine arbejdsrutiner. På den måde forebygger du smerter i ryg og lænd, og du slipper for at være aktiv, når du kommer hjem fra arbejde, hvor der alligevel er et hav af andre ting, der også lige skal klares.

Med et Bevægelseskoncept på din arbejdsplads er mulighederne mange for at være aktiv i løbet af dagen.

Du kan skifte din kontorstol ud med en kontorcykel, som du kan bruge under bordet, imens du arbejder foran computeren. Du kan også bruge et gåbånd, som du stille og roligt går på, imens du udfører dine opgaver eller deltager i online møder. Med udstyr som dette på arbejdspladsen får du bevæget og styrket de store muskler i din krop, alt imens du arbejder. Samtidig får du mere energi og overskud, når du bevæger dig, kreativiteten blomstrer og stressniveauet falder.

Der findes mange redskaber, øvelser og andre tiltag, der kan hjælpe dig i gang med en sundere og mere aktiv hverdag. Se alle mulighederne i vores Bevægelseskoncept lige her.

Bevægelse er blevet en trend på arbejdspladsen

Det er efterhånden gået op for de danske virksomheder og offentlige institutioner, at der er mange penge at spare ved at gøre bevægelse til en fast del af arbejdsdagen.

 

Dette siger andre om bevægelse på arbejdspladsen.

Al forskning viser nemlig, at du som medarbejder bliver stærkere og sundere ved blot at lave 5-10 minutters ekstra bevægelse om dagen på arbejde. Dette resulterer også ofte i færre sygedage blandt medarbejderne, hvilket i sidste ende gavner både medarbejderen selv, virksomheden – og i sidste ende samfundet.

Har du brug for hjælp til at gøre bevægelse til en naturlig del af din arbejdsdag, så tøv endelig ikke med at kontakte os på active@officefit.dk eller tlf. 70 40 49 38.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *