Kom i sommerform, imens du arbejder

Er du en af dem, der gerne vil stå knivskarpt til sommeren og føle dig lidt mere som en strandløve i stedet for en sofakartoffel? Så får du her 4 nøje udvalgte tips til, hvordan du kan komme i form til sommeren, imens du arbejder.

Er du topmotiveret for at komme i gang med at forbrænde en masse kalorier inden de solrige dage på stranden, er det vigtigt, at du husker at starte blidt ud med din træning og bevægelse.

Nogle kan godt have tendens til at blive lidt for ivrige, når de vil smide de ekstra kilo, og det resulterer nogle gange i, at de lægger for hårdt ud. Dette kan også betyde, at de positive effekter, du gerne skulle opleve ved mere bevægelse, i stedet bliver negative.

Denne tendens ser de ofte i løbeklubben Sparta, hvor flere starter for hårdt ud og derefter stopper med at løbe.

Ifølge flere undersøgelser opstår de fleste overbelastningsskader og efterfølgende inaktivitet, fordi der bliver startet for hårdt og hurtigt op. Det er nemlig vigtigt, at kroppen får tid til at vænne sig til at være mere aktiv lidt ad gangen, således, at dine muskler og ledbånd ikke bliver overbelastede og gør ondt.

Sådan kommer du bedst fra start

På de dage, hvor solens stråler luner og energien er i top, kan det være nemt at gejle sig selv op til at være aktiv på arbejde. Men på de dage, hvor det regner, og du er træt, er det måske lidt sværere.

For at komme i form til at gå, løbe lange ture eller blive stærkere i fitness eller til en anden sport, kræver det mere end blot god kondition. Du skal styrke både din krop og din motivation løbende, og det gælder om at gøre dine muskler og led klar og øge konditionen løbende, således, at du ikke får en dårlig oplevelse af, at det var hårdt, og at du ikke fik succes med at nå dit mål.

Sommerprogram: 4 aktiviteter der styrker din form

I samarbejde med Sparta Atletik og Motion, som står for Danmarks største løbe-events, har vi hos OfficeFit lavet et specialdesignet ”Kom i form”-program, som hjælper dig med at starte stille og roligt op med lavintensitetstræning og øvelser på dit arbejde.

Med programmets 4 aktiviteter forbedrer du dit udgangspunkt og gør din krop stærk til at kunne gå eller løbe 5 km eller dyrke andre former for hård fysisk træning.

Programmet er lavet som en personlig challenge i OfficeFit-appen, som kan udføres på/eller i forbindelse med dit arbejde med det OfficeFit-udstyr, du har tilgængeligt. Aktiviteterne kan også laves derhjemme med din egen cykel, trapper og gåture i naturen.

For at kunne følge selve challengen, skal du have adgang til OfficeFits app og vælge ”Kom i form challenge.

Oversigt over programmet:

1) Bevægelse med lav eller moderat intensitet

Første step er at lave bevægelse ved lav eller moderat intensitet såsom at gå eller cykle. Fordelen her er, at du kan bruge kontorcyklen eller gåbåndet på kontoret, imens du arbejder.

Bevægelse ved lav intensitet vil for en begynder gøre kroppen klar til at yde i både muskler og lunger, og du vil derfor få en bedre oplevelse af at være aktiv.

Laver du bevægelse ved lav eller moderat intensitet i ca. 1 time, oplever du den samme effekt som ved højintensitetstræning i 15 minutter.

2) Styrk din løbestil med lunges

Næste step er lunges, som er en rigtig god styrketræningsøvelse til at sætte gang i og styrke dine store muskelgrupper.

Når du laver lunges, bruger du nemlig de samme store muskler som når du løber eller laver andre former for motion. Derudover træner du stabiliteten omkring dine fodled, knæ og hofter, som hjælper dig med at forebygge vrid i led og sener og skader på grund af overbelastning.

Vil du forbedre din løbeteknik, så er lunges også rigtig godt – det hjælper dig nemlig til at løbe længere med mindre besvær og belastning.

Du kan også blive en bedre og stærkere løber med disse øvelser.

3) Stærke fodled: Et vigtigt værktøj til hård træning

Stå på et vippebræt eller et andet underlag, som hjælper dig med at styrke dine fodled.

Når du løber 1 kilometer, afvikler dine fødder 700-800 gange i jorden. Hvis dine fødder ikke er stærke nok i de små muskler i foden og underbenet, vil løbeturen trætte musklerne og give ømme fødder. Med vippebrættet styrker du de små muskler i underben og fødder, styrker din core, og du bliver mere udholdende.

4) Bevægelse med høj puls

For at forbedre din kondition er det væsentligt, at du både træner ved lav, moderat og høj intensitet. Og her er intervaltræning helt fantastisk!

Sidste step er derfor højintensitetstræning i korte intervaller som f.eks. løb, trapper, step eller fitness.

Ved træning eller bevægelse af høj intensitet skal din puls være så høj, at du ikke kan føre en samtale samtidig. Jo højere din puls er, jo bedre træner du dit hjerte til at pumpe mere blod og ilt ud til dine muskler.

Det er afgørende for en god opstart at komme ud ad døren og at supplere med styrketræning.

Du kan også selv supplere med flere øvelser fra Sparta her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *