Ergonomi: Fra kontor til produktion og håndværk

Vi tilbyder ergonomisk vejledning til alle typer af virksomheder og ansatte – lige fra medarbejdere på kontorer til mekanikere på værksteder.

 

Fysioterapeuten vil gå ind og kigge på siddestillinger ift. indstilling af bord og stol, samt hvordan andre redskaber bruges i arbejdet. Udover det, vil fysioterapeuten også rådgive medarbejderne om, hvordan sunde arbejdsstillinger kan integreres som en del af en travl hverdag og introducere små lette øvelser, til at afhjælpe eller forebygge problematikkerne.

Ergonomi er også vigtigt i forhold til produktion og håndværk

Fysioterapeuten vil observere arbejdspladsen, arbejdsgange og metoder, samt tale med medarbejderne om de uhensigtsmæssige stillinger og bevægelser.

Arbejdsbevægelserne kan være:

  • Fysisk tunge og svære løft, udført af f.eks. SOSU-assistenter, lagermedarbejdere, pædagoger eller fragtmænd.
  • Ensidige bevægelser som gentages, hvor det kun er den ene side af kroppen der bruges, hos f.eks. håndværkere, murere eller malere.
  • Uhensigtsmæssige arbejdsstillinger hvor det kræves præcision og statisk arbejde på samme tid, f.eks. mekanikere, teknikere, jordemødre, tandlæger, håndværkere.

Kunne du tænke dig at høre mere om ergonomi og arbejdsmiljø?

OfficeFit Bevægelseskoncept

Ergonomisk vejledning kan indgå som et naturligt element i din virksomheds samlede APV-indsats

Sådan fungerer ergonomisk vejledning i praksis

OfficeFits ergonomiske vejledning udføres af specialuddannede fysioterapeuter, der har indgående kendskab til regler og anbefalinger for et godt arbejdsmiljø.

I samarbejde med medarbejderen vil fysioterapeuten kigge på siddestillinger og arbejdsbevægelser, og sammensætte det med medarbejderens arbejdsgange, arbejdspres og tid. Fysioterapeuten vil gå i dybden med, hvordan man kan forebygge arbejdsskader og hvordan mulige arbejdsskader kan behandles og afhjælpes.

I forlængelse af vejledningen udarbejdes en rapport, som indeholder fysioterapeutens vurdering, råd og forslag til ændringer. Ledelsen modtager en samlet rapportering, som sammenfatter de overordnede resultater af vejledningsforløbet.

Skriv endelig til os, hvis du har spørgsmål til, hvordan ergonomisk vejledning fungerer i praksis.

Ergonomisk vejledning kan øge dine medarbejderes trivsel på arbejdet, og styrke deres krop til at arbejde bedre og bevæge sig mere på arbejdet og i fritiden.

Vælg mellem 3 forskellige løsninger

Der kan vælges mellem:

  1. Individuelle vejledninger i ca. 30 min. pr. medarbejder.
  2. Vejledning til en mindre gruppe eller til én eller flere afdelinger. Oplægget tager ca. 45 min.
  3. Ergonomisk vejledning en hel dag, hvor I selv strukturerer, hvordan individuelle og fælles vejledninger skal tildeles.

Løsningen kan kombineres således, at virksomheden modtager et oplæg med fælles vejledning på 45 min. og efterfølgende vejledes der individuelt i 30 min pr. medarbejder.

Har du spørgsmål til hvilken løsning, der passer bedst for dig, så ring endelig til os.

Fastlåste stillinger giver nakkesmerter og ondt i ryggen

Det er særligt de fastlåste stillinger, der er synderen, når det kommer til nakkesmerter. Sidder du eksempelvis foran en computer størstedelen af din arbejdsdag, arbejder du i en fastlåst stilling. Når vi kommer hjem fra en lang dag på kontoret, er vi trætte – og så sidder vi fortsat ved spisebordet eller i sofaen, og på den måde ender det med, at vi har brugt størstedelen af dagen stillesiddende.

 

Det er også derfor, at vi får ondt i ryggen. Musklerne degenererer. Når vi sidder eller ligger i den samme stilling for lang tid ad gangen, kan musklerne gå i dvale. Desuden bliver musklerne også stive og mindre fleksible af stilstand.

 

Vil du videre om, hvordan du forebygger ondt i nakken og ondt i ryggen, så skriv til os.

OfficeFits Bevægelseskoncept

Vi hjælper dig med at fremme sundhed og bevægelse i arbejdstiden

Få personlig rådgivning

Hej! Jeg hedder
Nanna, og jeg står klar til at hjælpe dig.