Derfor har du brug for små pauser i løbet af dagen

Du har sikkert hørt om mælkesyre og muskeltræthed, som kan sætte en naturlig grænse for din fysiske aktivitet. Men hvad sætter egentlig grænsen for din mentale præstation?

Et studie fra august 2022, foretaget af forskere fra “Paris Brain Institute’s Motivation, Brain, and Behavior Lab“, har påvist et muligt kognitivt modstykke til den fysiske mælkesyre. Et kognitivt modstykke, som på samme måde som mælkesyren, ophobes ved belastning og til sidst sætter en begrænsning for vores præstation.

Den kognitive udmattelse er påvist at stamme fra en ophobning af neurotransmitteren, kaldt “glutamat“. Hos forsøgspersonerne fandt man, at udførelsen af komplekse, kognitive opgaver førte til, at glutamat blev akkumuleret i et nøgleområde i hjernen og derved medførte mental udmattelse.

Giv din hjerne et pusterum

Hypotesen forklarer selvfølgelig ikke hele sandheden, men det er forsat interessant, idet det kan være med til at belyse, hvorfor det er vigtigt at have fokus på vores mentale overbelastning i løbet af en arbejdsdag.

Den moderne livsstil gør, at vores hjerner er på arbejde dag og nat. Vi har mellem 60-100.000 tanker hver eneste dag.  Hvis ikke vi passer på vores hjerne og giver den en pause ind i mellem, øges risikoen for stressudbrændthed og depression.

Derfor er det vigtigt, at få mere ro i hverdagen, så vi kan reducere vores stress-niveau og skabe mere fokus, trivselenergi og glæde – både i arbejdslivet og i hverdagen.

Med andre ord skal vi sikre, at denne ophobning af glutamat, som påvist i studiet, ikke finder sted. Og netop derfor bliver forskellige former for små “hjerne-pauser” en essentiel forudsætning for din arbejdspræstation.

Det handler altså ikke blot om, at du bare skal ”holde fokus” eller “tage dig sammen” i løbet af en lang arbejdsdag. Du skal derimod sørge for at koble fra, flere gange i løbet af dagen og dermed give din hjerne et pusterum.

Selv 1 minut kan gøre underværker.

Men det skal være pauser, hvor hjernen kan koble HELT fra.

Vi hjælper dig med at huske de små pauser​

Resultaterne fra studiet kan samtidig være med til at forklare, hvorfor 7 ud af 10 af OfficeFits kunder mener, at OfficeFits Bevægelseskoncept har en positiv effekt på deres arbejdspræstation.

Med et OfficeFit Bevægelseskoncept på arbejdspladsen sikrer du nemlig, at du får små pauser og bevægelse hver dag.

Ved hjælpe af videoer med aktive pausersmerteforebyggende øvelser og månedlige udfordringer, hjælper vi dig med at huske de små pauser i løbet af arbejdsdagen.

Vi skal passe på os selv og hinanden

Vi bliver hele tiden klogere på vores hjerners forudsætninger og begrænsninger – og det er altafgørende. For kun når vi har denne viden, kan vi begynde at passe langt bedre på os selv og hinanden.

Du ville vel heller aldrig løbe videre med mælkesyre i benene, vel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *