Kollektiv handling er påkrævet – nu!

Det er opfordringen i en ny global statusrapport for fysisk aktivitet, udgivet af WHO (World Health Organizatio) i 2022.

Ifølge rapporten opfylder 81 % af de unge og 27,5 % af alle voksne på verdensplan, i øjeblikket ikke WHO’s minimumsanbefalinger om fysisk aktivitet. Og det har store konsekvenser.

Den manglende fysiske aktivitet påvirker nemlig ikke kun hver enkelt af os samt vores familier, men det har også afgørende konsekvenser for sundhedssystemet og samfundet som helhed.

Den globale tendens af fysisk inaktivitet blandt befolkningen bevirker, at allerede overbelastede sundhedssystemer kæmper mod sygdomme, som kunne have været undgået. Sygdomme som – nu og i fremtiden – kunne have været reduceret eller undgået, hvis vi alle blev mere aktive.

Derved får vi heller ikke gavn af alle de positive sociale, miljømæssige og økonomiske fordele, som er forbundet med en øget fysisk aktivitet.

Den økonomiske byrde ved fysisk inaktivitet er stor

Ifølge WHO vil fysisk inaktivitet være en af de afgørende årsager til, at næsten 500 millioner mennesker mellem 2020 og 2030 vil blive ramt af kroniske sygdomme, som kunne have været undgået.

Det vil medføre behandlingsomkostninger på godt US $300 milliarder eller omkring US $27 milliarder årligt, hvis der ikke sker nogen ændring i den nuværende udbredelse af fysisk inaktivitet.

WHO påpeger, at der er få områder inden for folkesundheden, hvor beviser for påkrævet handling er så overbevisende, omkostningseffektive og praktiske, som det lige nu er tilfældet for fysisk aktivitet.

Vi SKAL have brudt den omspændende inaktive verdenskultur.

Fysisk aktivitet er god for krop og sjæl

Regelmæssig fysisk aktivitet fremmer både din mentale og din fysiske sundhed.

Og budskabet fra WHO står klart; fysisk aktivitet er gavnligt for mennesker i alle aldre, og det er aldrig for sent at begynde at være mere aktiv og mindre stillesiddende.

Kun derved kan vi forbedre folkesundheden.

Skal vi hjælpe dig og din virksomhed med at bryde den stillesiddende adfærd så læs mere om OfficeFits Bevægelseskoncept og GetUpp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *