Bevægelse på arbejdspladsen - en fordel for alle, livsnødvendigt for nogle

Ved du, hvor meget regelmæssig bevægelse kan påvirke både din personlige sundhed og din effektivitet på arbejde? I en tid hvor mange af os tilbringer lange timer foran computerskærmen, bliver behovet for at integrere fysisk aktivitet i vores arbejdsrutiner mere og mere presserende. Dette gælder ikke kun for at forbedre den generelle sundhed, men også for at give støtte til medarbejdere, der lever med kroniske sygdomme som gigt og sclerose.

Ifølge et debatindlæg fra Gigtforeningen, Scleroseforeningen og Dansk Firmaidræt er det klart, at regelmæssig motion er afgørende ikke kun for den fysiske, men også for den mentale velbefindende. Det understreges, hvor vigtigt det er, at alle – særligt dem med kroniske sygdomme – har adgang til bevægelse i løbet af arbejdsdagen.

For personer med kroniske sygdomme som gigt og sclerose er det afgørende at have adgang til regelmæssig fysisk aktivitet. Det er ikke blot en “nice to have”, men et absolut “need to have” for at vedligeholde deres sundhed og arbejdsevne. 

For disse medarbejdere kan selv kortvarig bevægelse under arbejdsdagen gøre en stor forskel i deres daglige velbefindende og evne til at forblive aktive på arbejdsmarkedet.

Hvordan er bevægelse så essentielt?

Flere studier viser en tydelig sammenhæng mellem fysisk aktivitet og både fysisk og mental sundhed. Hos virksomheder landet over bør der sendes et klart signal om vigtigheden af at integrere bevægelse i arbejdslivet. Det er ikke kun et sundhedsspørgsmål, men en kritisk faktor for virksomhedens produktivitet og samfundets økonomi. Sundere medarbejdere betyder mindre belastning på sundhedsvæsenet og færre sygedage.

Hvordan integrerer vi mere bevægelse i arbejdsdagen?

  • Aktive møder: Omdan møderummet til et rum for bevægelse – afhold ‘walk and talk’-møder, hvor idéer og skridt går hånd i hånd.
  • Dynamiske arbejdsstationer: Brug hæve-sænke-borde, som gør det nemt for medarbejderen at variere mellem at stå eller sidde mens de arbejder.
  • Aktive pauser: Fastlæg tider for fælles aktiviteter, som let bevægelse eller udstrækningsøvelser, som både kan være socialiserende og sundhedsfremmende.
  • Udfordre dine kollegaer: Med vores GetUpp app kan du inkorporere bevægelse på en sjov måde, ved at udfordre dine kollegaer – I kan også gøre det på tværs af afdelinger eller virksomheder.

At investere i bevægelse på arbejdspladsen er en investering i medarbejdernes sundhed, virksomhedens effektivitet og i sidste ende samfundets økonomiske stabilitet. Disse ændringer kan virke små og simple, men deres effekt er langt fra ubetydelig.

Det handler om at gøre bevægelse til en naturlig del af arbejdsdagen og skabe en kultur, hvor sundhed prioriteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *