Forside » Chefen som sundhedsforbillede

Chefen som sundhedsforbillede

22-09-2015, Ronnie Rahbek, Officefit.dk

 

Stort set alle danske virksomheder har indført sundhedsfremmende tiltag. Disse tiltag sætter chefens rolle og grænserne mellem privatliv og arbejdsliv på prøve.

Især blandt cheferne er der delte meninger i spørgsmålet om, hvorvidt de bør være rollemodeller, når det handler om motions- og sundhedsfremme på arbejdspladsen.

En undersøgelse fra 2007 foretaget af Sundhedsstyrelsen har vist, at stort set alle danske virksomheder har en sundhedsfremmeordning rettet mod mindst en af KRAMS faktorerne.

KRAMS faktorerne er

  • Kost
  • Rygning
  • Alkohol
  • Motion
  • Stress

 

Virksomhederne såvel som samfundets fokus på motion og sundhed er siden intensiveret. Sundhedsfremmende tiltag på de danske arbejdspladser er unægtelig kommet for at blive.

Ledelsens fokus på motion og sundhed udspringer af en erfaring om, at sunde og fysisk aktive medarbejdere betyder færre sygedage og højere effektivitet. Ledelsen ser således ofte sundhedsfremme som en investering, der på sigt betaler sig. Sundhedsstyrelsen fastslår i en rapport fra 2010, at virksomheden gerne må blande sig i medarbejdernes livsstil, hvis det sker på den rigtige måde.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen: 

“Chefen som sundhedsforbillede”, Medarbejdermotion, Dgi.dk 

Om OfficeFit

OfficeFit er din samarbejdspartner, som sikrer sundhed på arbejdspladser rundt om i Danmark.

Vi vil ændre den Skandinaviske kontorkultur til det bedre, og synliggøre konsekvenserne af den stillesiddende adfærd.

Vores team er specialister inden for bevægelse, nudging, motivation og meget mere.

Relaterede indlæg

Related Posts