Forside » Sundhed og trivsel sænker sygefraværet

Sundhed og trivsel sænker sygefraværet

05-11-2014, Ronnie Rahbek, Officefit.dk

 

En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at strategisk arbejde med sundhed og motion på arbejdspladsen gør medarbejderne mindre syge og mere glade for deres arbejde.

Undersøgelsen viser også, at mange virksomheder allerede har forskellige sundhedstiltag implementeret. Desværre arbejdes der ikke strategisk med deres sundhed, og virksomhederne får sjældent evalueret på deres indsats. Sundhedsstyrelsen forklarer dette med, at virksomhederne ofte ikke har den nødvendige viden eller værktøjer til arbejdet.

Det er derfor vigtigt, at virksomhederne arbejder med sundhed som en del af deres virksomhedskultur og lægger vægt på det, som rapporten kalder for den ’menneskelige bundlinje’. Hvis det lykkes for virksomhederne, vil det også blive nemmere at rekruttere og fastholde de gode medarbejdere, som giver mere værdi på lang sigt.

Rapportens hovedpointe er, at sundhedsfremme for medarbejdere kan betale sig for alle virksomheder i alle brancher, uanset om de er store, små, offentlige eller private.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen: 

“Sundhed & Trivsel på arbejdspladsen, 2010, udarbejdet af Sundhedsstyrelsen Center for Forebyggelse

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts