Forside » Motion i arbejdstiden giver øget produktivitet

Motion i arbejdstiden giver øget produktivitet

22-09-2015, Ronnie Rahbek, Officefit.dk

 

Ny undersøgelse viser, at sundhedsindsatser, som kræver en lille nedsættelse af arbejdstiden, ikke nødvendigvis medfører nedsat produktivitet.

Faktisk kan motion i arbejdstiden medføre samme eller større produktivitet med færre arbejdstimer samt et fald i sygefravær

En svensk undersøgelse, foretaget af forskere fra Stockholms Universitet, har set på effekten af motion i arbejdstiden for ansatte på 6 forskellige tandlægeklinikker.

Formålet var at måle effekten af motion både i forhold til antal behandlede patienter samt i forhold til selvvurderet produktivitet.

Resultaterne viser, at selvom sundhedsindsatsen fandt sted i arbejdstiden og således medførte færre arbejdstimer, steg både antallet af behandlede patienter, og den selvvurderede produktivitet. Det er således muligt at øge produktiviteten via en sundhedsindsats og tilmed ved brug af færre ressourcer.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen: 

Department of Psychology, Stockholm University, Stockholm, Sweden. uvt@psychology.su.se

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts