Forside » Sundhedsløsninger » Ergonomi og Arbejdsmiljø

Ergonomi & Arbejdsmiljø

Vi tilbyder ergonomisk vejledning til alle typer af virksomheder og ansatte – lige fra medarbejdere på kontorer til mekanikere på værksteder.

Den ergonomiske vejledning kan øge dine medarbejderes trivsel på arbejdet, og styrke deres krop til at arbejde bedre og bevæge sig mere på arbejdet og i fritiden.

Ergonomiske arbejdsstillinger

Der vil blive vejledt omkring arbejdsstillinger, indretning af arbejdspladsen og de redskaber, medarbejderen anvender i sin dagligdag.

Samtidig får alle medarbejdere adgang til vores online univers, hvor man kan lave sit eget træningsprogram med forebyggende øvelser til forskellige kropsdele og andre motiverende features.

ergonomivejledning til medarbejdere på kontorer

Kontor

Læs mere om vores ergonomiske vejledning til medarbejdere på kontorer

ergonomi i produktionen

Produktion

Læs mere om vores ergonomiske vejledning til medarbejdere i produktionsfag

 

Fleksible løsninger

Der kan vælges mellem:

  • Individuelle vejledninger i ca. 30 min. pr. medarbejder.
  • Vejledning til en mindre gruppe eller til en eller flere afdelinger.
  • Ergonomisk vejledning en hel dag, hvor i selv strukturerer hvordan individuelle og fælles vejledninger skal tildeles.

Løsningen kan kombineres, således at virksomheden modtager et oplæg med fælles vejledning på 45 min. og efterfølgende vejledes der individuelt i 20 min. pr. medarbejder

Ergonomisk vejledning kan indgå som et naturligt element i din virksomheds samlede APV indsats

Hvordan foregår det?

OfficeFits ergonomiske vejledning udføres af specialuddannede fysioterapeuter, der har indgående kendskab til regler og anbefalinger for godt arbejdsmiljø.

I samarbejde med medarbejderen vil fysioterapeuten kigge på siddestillinger og arbejdsbevægelser, og sammensætte det med medarbejderens arbejdsgange, arbejdspres og tid.

Fysioterapeuten vil gå i dybden med, hvordan man kan forebygge arbejdsskader og hvordan mulige arbejdsskader kan behandles og afhjælpes.

I forlængelse af vejledningen udarbejdes en rapport, som indeholder fysioterapeutens vurdering, råd og forslag til ændringer. Ledelsen modtager en samlet rapportering, som sammenfatter de overordnede resultater af vejledningsforløbet.

ergonomisk vejledning

Målgrupper

Kontor og stillesiddende adfærd

Stillesiddende adfærd kan være skadeligt, men ”forkert” stillesiddende adfærd er endnu værre.

Sidder dine medarbejdere ned en stor del af dagen ved:

  • Kontor
  • Præcisionsarbejde
  • Møder
  • Ved transport – chauffør eller pendler

Fysioterapeuten vil gå ind og kigge på siddestillinger ift. indstilling af bord og stol, samt hvordan andre redskaber bruges i arbejdet.

computerskærm ergonomisk vinkel

Produktion og håndværk

 Uhensigtsmæssige arbejdsbevægelser og ensidig gentaget arbejde

Arbejdsbevægelserne kan være:

  • Fysisk tunge og svære løft, som udføres af f.eks. sosu-assistenter, lagermedarbejder, pædagoger eller fragtmænd.
  • Ensidige bevægelser som gentages, hvor det kun er den ene side af kroppen der bruges, udført f.eks. af håndværkere, murer eller malere.
  • Uhensigtsmæssige arbejdsstillinger hvor det kræver præcision og statisk arbejde på samme tid, f.eks. udført af mekanikere, teknikere, jordemødre, tandlæger, håndværkere.

Fysioterapeuten vil observerer arbejdspladsen, arbejdsgange og metoder, snakke med medarbejderne om hvornår de uhensigtsmæssige stillinger og bevægelser er aktuelle.

Fysioterapeuten vil rådgive medarbejderne om, hvordan sunde arbejdsstillinger kan integreres som en del af en travl hverdag og introducere små lette øvelser, til at afhjælpe eller forebygge problematikkerne.

 

 

Vil du se flere sundhedsløsninger?

ergonomi under arbejde
Dårlig ergonomisk arbejdsstilling
ergonomisk løftestilling