Forside » Motion i arbejdstiden lønner sig

Motion i arbejdstiden lønner sig

21-09-2015, Ronnie Rahbek, Officefit.dk


Virker det her på bundlinjen? Det korte svar er: Ja. Der er mange udgifter forbundet med det, men hvis man medregner forbedringer i korttidssygefravær og produktivitet, så får virksomhederne pengene tilbage.

– Virker det her på bundlinjen? Det korte svar er: Ja. Der er mange udgifter forbundet med det, men hvis man medregner forbedringer i korttidssygefravær og produktivitet, så får virksomhederne pengene tilbage, siger Just Bendix Justesen, der sideløbende med sin forskning også fungerer som managementkonsulent.

Just Bendix Justesen forsker i fysisk aktivitet og sundhed i arbejdslivet og har i forbindelse med sin ph.d. undersøgt effekten af træning i arbejdstiden blandt 400 kontoransatte i den offentlige og private sektor.

I to år trænede halvdelen af de ansatte én time ugentligt sammen med idrætsstuderende fra SDU, og forbedringerne var til at måle: Efter et år var de ansattes helbred, herunder kondition og blodtryk, forbedret betydeligt, og samtidig var korttidssygefraværet faldet med 56 procent og produktiviteten øget med 10 procent. Modsat var der ingen målbare ændringer hos de ansatte, der ikke trænede som en del af projektet.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen: 

“Motion i arbejdstiden lønner sig”, af Anne Dahl Bertelsen, annedb@sdu.dk

Om OfficeFit

OfficeFit er din samarbejdspartner, som sikrer sundhed på arbejdspladser rundt om i Danmark.

Vi vil ændre den Skandinaviske kontorkultur til det bedre, og synliggøre konsekvenserne af den stillesiddende adfærd.

Vores team er specialister inden for bevægelse, nudging, motivation og meget mere.

Relaterede indlæg

Related Posts