Kontorcykel? Derfor skal du cykle, imens du arbejder

At cykle imens du besvarer mails og på anden måde arbejder, er en mild bevægelsesform, men samtidig er den yderst effektiv.  Kontorcyklen er særlig god til medarbejdere, der har eventuelle skavanker og gener i knæ og hofter. 

 

Når du cykler, belaster du ikke led, knogler og sener, på samme måde som når du går eller løber. Det er også derfor kontorcyklen især bliver anbefalet til medarbejdere, der har knæproblemer eller andre problemer med led i underkroppen.

Oplev øget forbrænding og et højere energiforbrug ved at cykle i arbejdstiden

Når du cykler, stiger din puls. Det betyder ikke, at du kommer til at svede på arbejde. En øget puls medfører til en øget forbrænding og et højere energiforbrug. Hjertet styrkes og blodcirkulation øges, hvilket også har indvirkning på vores evne til at transportere ilt rundt i kroppen og ud til de arbejdende muskler.  

 

Vores evne til at koncentrere os, være produktiv og være kreativt tænkende afhænger af ilttilførslen og den mængde af ilt hjernen har til rådighed.

 

Forskellen på at gå og cykle i arbejdstiden ligger i, at når du cykler, er det primært benene, du aktiverer. Du sidder stadig ned, og derfor stiller kontorudstyret mindre krav til din balanceevne og aktivering af coremuskulatur.

 

Vil du vide mere om kontorcyklen, så ring til os.

OfficeFit Bevægelseskoncept

At cykle har en positiv effekt på dit mentale helbred i form af mere energi og bedre humør

Afspil video

Kontorcyklen er meget brugervenlig

Cykling er sundhedsfremmende på flere parametre. F.eks. har det en positiv effekt på dit mentale helbred, i form af mere energi og bedre humør.

 

Kontorcyklen er meget brugervenlig. Den er monteret på to hjul, der gør den nem at flytte rundt. Så kan du give kontorcyklen videre til kollega, der kan cykle videre, når du er færdig.

 

Når du tegner en abonnementsaftale, får du også adgang til OfficeFits app. I app’en kan du registrere, hvor mange kilometer du har cyklet, og hvor lang tid du har brugt. På den måde kan du dagligt eller ugentligt følge din personlige udvikling, eller sætte konkurrencer op mellem afdelingerne.

 

Vil du gerne vide mere om de gavnelige effekter, som bevægelse og variation i arbejdstiden kan medføre, så kontakt os.