Aktivitetsstand? Hvad er det?

Som en del af vores Bevægelseskoncept får du også en pakke med aktivt kontorudstyr: gåbånd, kontorcykel, aktivitetsstand og powerstand. Kontorudstyret skal hjælpe alle medarbejdere til at bryde den stillesiddende adfærd og få (mere) bevægelse og variation ind i arbejdet.

 

 

Aktivitetsstanden indeholder en række redskaber, du kan bruge for at få (mere) bevægelse og variation ind i arbejdslivet. Bl.a. finder du antistressbolde, vippebræt, balancepuder, aflastningsmåtter, træningselastikker, håndtrænere og kontorsteppere på vores Aktivitetsstand. Med alle disse redskaber har alle medarbejdere god mulighed for at lave en lang række forskellige øvelser på kontoret og skabe en (mere) aktiv og energisk kultur.

Øvelser du kan lave med redskaber på vores Aktivitetsstand

Vi forventer ikke, at du på forhånd ved, hvilke øvelser du kan lave med redskaberne på vores Aktivitetsstand. Derfor får alle medarbejdere også adgang til OfficeFits app som en del af Bevægelseskonceptet og Aktivitetsstanden.

 

I OfficeFits app finder du +200 forebyggende øvelser, som er udviklet af fysioterapeuter. Alle redskaberne samlet på Aktivitetsstanden, og de har en fast placering. Dermed undgår du, at kontorudstyret ligger og flyder.

 

Placeringen af vores Aktivitetsstand er vigtigt. Derfor indgår placering af vores Aktivitetsstand også, når vi laver en screening af din arbejdsplads, hvor vi sammen finder ud af, hvor det er mest naturligt at placere standen. Aktivitetsstanden vil være et samlingssted, hvor alle medarbejdere kan lave øvelser sammen, måske endda på et fast tidspunkt hver dag. Bevægelse spreder glæde, og skaber godt kollegialt sammenhold. 

 

Vil du vide, hvordan vores koncept kan hjælpe dig og din afdeling med at styrke de sociale relationer, så skriv til os. 

OfficeFit Bevægelseskoncept

Aktivitetsstanden fungerer som et naturligt samlingssted

Redskaber på vores Aktivitetsstand reducer lændesmerter og forebygger ondt i skuldrene og nakken

Når du har ondt i nakken, ondt i ryggen, oplever lændesmerter eller spændingshovedpine, er det ofte fordi, du har siddet fastlåst for længe foran din PC. Måden hvorpå du kan reducere lændesmerter og forebygge ondt i skuldrene og nakken, er ved at holde flere aktive pauser om dagen på 5-10 minutter hver. Den aktive pause skal bruges til at lave forebyggende øvelser – gerne sammen med dine kollegaer.

 

Vores opgave er at hjælpe dig og dine kollegaer med at få (mere) bevægelse og variation ind i arbejdstiden. Ønsker du at høre mere vores Bevægelseskoncept og Aktivitetsstanden, kan du altid kontakte os.

Med vores Bevægelseskoncept får du tilført ressourcer og stærke kompetencer i form af vores motivationsteam.

Sådan bruger du de forskellige redskaber på vores Aktivitetsstand

Vores Aktivitetsstand er en del af vores Bevægelseskoncept og sundhed på abonnement. Når du tegner en abonnementsaftale, vil du sammen med en af vores sundhedsrådgiver sammensætte en Aktivitetsstand, der imødekommer jeres behov. 

 

 

Aktivitetsstanden kan indeholde en eller flere af følgende redskaber:

Har du spørgsmål til indeholdet på vores Aktivitetsstand, kan du altid kontakte os. Nedenfor finder du en mere detaljeret beskrivelse af, hvordan du bruger hvert redskab. 

 

OfficeFit Bevægelseskoncept

Vores koncept styrker: sociale relationer, teams og arbejdspladser gennem bevægelse, glæde og kollegaskab.

Antistress bolde

Antistress bolde er små bolde, som kan bruges til aktivering af de små muskler i hånden og den dybereliggende underarmsmuskulatur. Disse er specielt gode i forhold til forebyggelse eller lindring af seneskedehindebetændelse.

Vippebræt – Active stand

Med Active stand kan du stå og vippe fra side til side, eller frem og tilbage. Det kan være hårdt at stå op, og det kræver træning. Vippebrættet gør det mere behageligt for dig at stå op og arbejde, da det har en blød og lækker overflade.

 

Når du står op og vipper lidt fra side til side, får du en god aktivering af venepumperne, hvilket hjælper til at føre mere ilt rundt i hele kroppen og op til hjernen. Udover det, træner du også din balance- og koordinationsevne, hvilket er godt for vores generelle kropsholdning, samt sammenspillet mellem vores muskler i kroppen.

Balancebræt med 360 vippeeffekt

Med dette balancebræt drager du fordel af de samme gavnlige effekter som ved Active stand vippebrættet. Balancebrættet med en 360 vippeeffekt giver dig større mulighed for bevægelse, da du kan rotere og vippe hele vejen rundt. Dette stiller lidt større krav til din stabilitet, balance og koordination.

 

Udover det, kan du endda justere sværhedsgraden yderligere, da dette balancebræt har en justeringsmulighed. Både dine ankler, knæ- og hofteled styrkes ved brugen af dette balancebræt.

Balancepude

En balancepude kan have flere funktioner. Den er rigtigt god for dig der ønsker at give din balanceevne en ekstra udfordring, når du vælger at stå på den ved skrivebordet. Dette vil være med til at gøre din led stærke og stabile, hvilket har en forebyggende effekt på både ankel-, knæ- og hofteled.

 

Du kan også tage skoene af og stå på den, og virkelig få aktiveret dine fødder og tæer, som vil sætte skub i din blodcirkulation. Du kan også bruge balancepuden som en rygstøtte til din siddende position ved kontorstolen, og på den måde give dig komfort og hjælpe dig til at sidde mere oprejst.

 

Sidst, men ikke mindst, kan du vælge at sidde på balancepuden, for at styrke din core og din balanceevne.

Aflastningsmåtte

Aflastningsmåtten er et rigtig godt redskab, som kan hjælpe dig til at stå op i ekstra lang tid. Måtten er blød og giver en god komfort. Du vil opleve en ekstra aflastningseffekt, hvilket er hensigtsmæssigt når du står op ved skrivebordet, og ønsker at gøre det i et længere tidsrum.

Træningselastikker med håndtag

Træningselastikker er rigtig gode til at styrke hele kroppen eller til specifikke genoptræningsøvelser. I OfficeFits app finder du mange forebyggende øvelser med træningselastikker.

Håndtræner

En håndtræner er med til at træne grebsstyrke, aktivere fingre, hånd og underarm. Vores model kan du nemt justere i styrke, og kan give dig en modstand på op til 40 kg.

Kontorstepper

Kontorstepperen giver dig en god aktivering af baldemuskulaturen. Når du bevæger dig på kontorstepperen, kan det sammenlignes med at gå på trapper. Det har en god effekt på blodcirkulationen, hvilket kan være godt for dig, hvis du har tendens til uro i benene eller væskeophobning.

 

I OfficeFits app kan du udfordre dig selv, kollegaer, afdelinger eller andre virksomhed om, hvem der først bestiger Mount Everest eller kommer først op i Eiffeltårnet.

OfficeFit Bevægelseskoncept

Når du tegner en abonnementsaftale på vores Bevægelseskoncept, er Aktivitetsstanden som udgangspunkt en del af pakken

Return On Investment

Derfor bør du investere i bevægelse på arbejdspladsen

Få personlig rådgivning

Hej, jeg hedder
Jonas og jeg er sundhedsrådgiver