Læs her, hvordan Koncernregnskab har knækket koden til at fremme sundhed og bevægelse i arbejdstiden

Selda Tosun, CØK, Region Hovedstaden

Lyder det som noget, du kender?: ”Jeg vil gerne, men jeg har ikke tid…”. Vi har alle barrierer for at bevæge os mere. Men mange af barriererne kan elimineres ved at integrere bevægelse og variation i arbejdstiden, og det er med til at forebygge og nedsætte smerter i lænd, nakke, skuldre og ryg. I CØK har LMU og ledelsen fokus på bevægelse i hverdagen især i en tid, hvor vi fortsat arbejder mere hjemmefra.

 

Koncernregnskab har knækket koden med OfficeFit

Koncernregnskab har allerede på få måneder inddraget bevægelse i hverdagen som en fast kultur. Men hvordan er det lykkedes at ændre vaner og adfærd på så kort tid? 

 

I Koncernregnskab har man indgået et samarbejde med OfficeFit. Hver sektion har et udvalg af udstyr, der består af kontorcykel, stepmaskine, vippebrædder, træningselastikker, bolde og måtter til at stå på. Disse kan bruges af alle, mens man arbejder. OfficeFit har også en app, hvor man kan registrere sine aktiviteter, hvis man har lyst til det. På den måde kan man selv at holde øje med, hvor aktiv man er. 

 

”Det handler i bund og grund om, at vi skal bevæge os mere – også når vi er på arbejde. Det kan understøttes ved redskaber som steps eller måtter, som kan aftage stød, når vi står i længere tid.  Man kan gennem OfficeFit app’en logge sig på mange forskellige udfordringer, og hver dag kl. 08.30 afspilles 10 minutters livesessions med øvelser for hele bevægeapparatet,” fortæller Tina Thilqvist Jensen, kreditor 2.  

 

Bevægelsesambassadører hjælper kollegerne i gang

Projektet startede op i efteråret 2021, og i første omgang var sektionen Kreditor 2 prøveklud. Efter en succesfuld måned blev det hurtigt besluttet, at udvide projektet til hele Koncernregnskab, og på et kick-off-arrangement for hele enheden, gjorde OfficeFit meget ud af at fortælle, hvordan man opbygger nye og sunde vaner. Det indebærer blandt andet, at der i hver sektion er en bevægelsesambassadør:

”For at hjælpe med, at holde motivationen højt hos vores kolleger, så er der minimum én kollega fra hver sektion som har meldt sig som en slags bevægelsesambassadør. De hjælper vores kolleger med at huske på at komme op at stå, cykle eller bruge et af vippebrædderne. Det er vigtigt at sige, at der ikke er tale om fitness på arbejdet, men en ændring af den daglige adfærd.

 

Alt i alt har 20 ud af 22 medarbejdere her i Kreditor 2 ændret adfærd og er mere aktive, og det er en meget positiv udvikling, synes jeg.”, fortæller Kim Hansen i Kreditor 2. 

 

Målet er at holde fast i de gode vaner

Bevægelse igennem hele arbejdsdagen er vigtig for at modvirke de negative effekter af stillesiddende arbejde, men kollegamotion styrker også fællesskabet og giver motivation, er erfaringen i Koncernregnskab.

 

Teamet bag bevægelsesambassadørerne gør meget ud af at oplyse de forskellige muligheder, der er for bevægelse og brug af udstyr til morgenmøderne. Alt udstyr er også let tilgængeligt på en stander og står meget indbydende – hvilket gør, at man får lyst til at bruge det, og det er vigtigt for målet er at fastholde interessen:

 

”Alt nyt er spændende – og medarbejderne i Koncernregnskab har virkelig taget godt imod OfficeFit. Nu skal vi i fællesskab sørge for at fastholde den interesse – og her er ambassadørernes fremtidige opgave vigtig. Og det er selvfølgelig én af de ting, vi har fokus på, når vi igen begynder at møde ind på arbejdet,” fortæller Tina Thilqvist Jensen.

 

”Det er vores mål, at hvis vi kan få vores kolleger til at stige et niveau i deres bevægelsesmønster, så er det en succes., eksempelvis ved at stå op to gange om dagen i stedet for én,” tilføjer Kim Hansen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *