"En anden måde at forhøje sine medarbejderes performance er med OfficeFit".

Mette de Nully, HR-direktør, Dansk Kabel TV A/S

“I mit arbejde med HR interesserer det mig, hvad der præcis sker, når vi føler os pressede og får stress-symptomer. Jeg synes, det er vigtigt, at man kan præstere og levere, det man gerne vil på sit job. Men det er også vigtigt, at man trives mentalt og fysisk, og at man passer på sig selv. Derfor valgte vi at etablere et nyt koncept, Recharge, i Dansk Kabel TV.

 

Så hvad går Recharge så ud på? Og hvordan kan det hjælpe dig til et mere harmonisk arbejdsliv? Helt enkelt, så handler det om at give dig selv lov til at restituere. Det vil sige, at vi skal fokusere på at lade op og få energi.

 

I Dansk Kabel TV har vi derfor fået etableret et Recharge-rum, hvor medarbejderne kan få tid til at restituere hjernen i løbet af arbejdsdagen. Recharge-rummet er indrettet med dæmpet belysning, en behagelig lænestol og et tæppe. Her kan man sætte sig ind efter behov og benytte sig af en række enkle Recharge-øvelser, som fx åndedrætsøvelser, stilhed eller bevægelse – for at give hjernen de nødvendige pauser til restitution og sænke stressniveauet.

 

Den videnskabelige forklaring bygger på, at åndedrætsøvelserne sænker hjerterytmen sådan, at intervallerne imellem hjerteslagene bliver længere – med andre ord slår hjertet langsommere og med længere pauser imellem. 

Og det giver energi på den lange bane og overskud til at bruge de kognitive evner. Derudover vil man opleve, at man sover bedre om natten, og hjernen får ro til at blive ’genopbygget’.

 

En anden måde at forhøje sine medarbejderes performance er med OfficeFit. Men hvorfor er bevægelse i løbet af arbejdsdagen så vigtigt?

 

Det er det fordi, man lukker af for blodgennemstrømningen gennem hoften, når man sidder ned mange timer i løbet af en dag. Derfor er det vigtigt at bevæge sig – specielt i løbet af dagen. Når man bruger de store muskelgrupper i benene, så øger man forsyningen af ilt og energi – og ikke kun til benene, men faktisk til hele kroppen og hovedet. Dét giver energi, bedre trivsel, højere produktivitet og koncentration. Faktisk modvirker det også muskelspændinger og hovedpine. Undersøgelser viser, at en times ugentlig motion i arbejdstiden sænker de ansattes korttidsfravær med 56% og øger produktiviteten med 10%.

 

 

I Dansk Kabel TV har vi derfor valgt at investere i et Bevægelseskoncept fra OfficeFit, hvor det er muligt at arbejde og bevæge sig samtidigt. Her kan vores medarbejdere vælge deres favoritredskab og skifte dem ud dagligt. Nogle foretrækker at bruge kontorcyklen eller kontorstepperen – andre står på en balanceplade eller tager en aktiv pause med en træningselastik. Mulighederne er mange.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *