Folk der siger, at to minutter ikke er lang tid, har aldrig ligget i planke

Jeg elsker OfficeFit Planke Challenge. Faktisk tror jeg, at det er størstedelen af vores kunders favorit. Jeg ved ikke, hvorfor Planke Challenge er mere populær end nogen af de andre, men jeg har en teori om, det er, fordi det er en øvelse de fleste af os har lavet på et eller andet tidspunkt til fitness. Og nu også på arbejde.

Du har måske hørt disse vendinger før.

  • Det tager 21 dage at ændre en vane.
  • Det tager 29 gentagelser at skabe en ny rutine.

Og det er der noget rigtighed i. Det kræver engagement, hvis man ønsker at ændre adfærd. Det kommer ikke af sig selv, men det er noget, man skal sætte sig for. Og det er, hvad vi har gjort her hos OfficeFit.

Vi har besluttet os for, at vi ønsker at ændre den stillesiddende adfærd, vi oplever på så mange arbejdspladser i dag. Men ligesom alle andre, er vi også vanedyr. Derfor har vores motivationsteam samlet en række tiltag, der får os (og vores kunder) op af stolen.

For eksempel OfficeFit Challenges der består af Planke, Squat, Wall-sit m.v., og er en sjov og anderledes måde at holde aktive pauser på i løbet af dagen.  

Et andet tiltag er for eksempel OfficeFits Powerbreaks, der fokuserer på, hvordan man undgår de mest almindelige kontorskader såsom ondt i lænden og spændingshovedpine. Powerbreaks er små aktive pauser, hvor dig og dine kollegaer laver øvelser sammen. Til de fleste Powerbreaks skal du bruge en træningselastik.

OfficeFit Challenge og Powerbreaks er begge en del af vores Bevægelseskoncept, som du kan læse mere om her. 

Bliv medlem af vores OfficeFit Work Challenge gruppe på Facebook

Her deler vi billeder og videoer af månedens Challenge. Samtidig opfordrer vi personer og virksomheder til at gøre det samme. På den måde kan vi motivere  hinanden daglig til at komme op af stolen.

Både OfficeFit Challenge og Powerbreaks er udviklet, så man kan starte en vilkårlig mandag. For hver uge bliver månedens udfordring mere og mere udfordrende. Der er altid to niveauer. For eksempel er der nogen her på kontoret, der gennemfører Planke Challenge på knæene. Det er lige så godt, som dem der gør det på tæerne. Alle er med.

4 gode råd til hvordan du kommer igang med OfficeFits Planke Challenge

Når vi bliver fristet til at droppe dagens challenge (ja, det sker også hos os), så er der altid lige en kollega, der er god til at hive os alle sammen op af stolen.

At ændre en vane kræver viljestyrke og målsætning. Og af og til skal det også være hårdt, før det bliver bedre. Derfor får du her fire gode råd til, hvordan du kommer i gang.

 #1 Tag et skridt ad gangen

Du bestemmer selv, hvordan du vil definere øvelsen. For eksempel kan du lave Planke Challenge på knæene. Du kan også lave øvelsen i strakt arm. Find den position der fungerer bedst for dig.

Vigtigst, at alle er med.

#2 Lav øvelsen sammen (gerne flere end to)

Det er altid sjovere, hvis I er flere på kontoret, der laver OfficeFit Planke Challenge sammen. I kan aftale, at I laver øvelsen på et bestemt tidspunkt på dagen. Det kan fx være et morgenmøde. På den måde hjælper I hinanden med at sikre den gode vane.

OfficeFits Challenges er en sjov og anderledes måde at holde aktive pauser på i løbet af dagen. 

#3 Hold fast – og sæt kryds 

Når vi har travlt, er vi tilbøjelig til at springe over, men det går kun udover dig selv. En aktiv pause kan være lige det, du har brug for, før du vender tilbage til skrivebordet igen, og går løs på tasterne.

Til alle OfficeFit Challenges følger en form for ‘kalender’, hvor du kan sætte et kryds for hver dag, du har lavet øvelsen. Det hjælper på motivationen.

#4 Udnyt, din viljestyrke er størst om morgen

Jo flere beslutninger, du træffer, desto mere træt bliver du af at gøre det. Det kan derfor være en god idé, at din beslutning om en ny rutine skal prioriteres, så den bliver udført først på dagen, hvor din viljestyrke (alt andet lige) er stærkest.
Kontakt os på tlf. 20 41 01 81, så fortæller vi dig gerne, hvordan din arbejdsplads kan komme i gang med OfficeFit Challenge og Powerbreaks. Du må også gerne sende en besked til active@officefit.dk eller benytte vores kontaktformular her.

FÅ 3 GODE RÅD TIL HVORDAN DIN SUNDHEDSSTRATEGI BLIVER EN SUCCES

Elisabeth Soto
Projektleder

Tlf. 40 12 47 40

elisabeth@officefit.dk

Linkedin profil

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur på arbejdspladsen.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.