Hvorfor være fælles om at lave en challenge?

– Hvad gør det for fællesskabet på arbejdspladsen?

I er så heldige at I, via bevægelseskonceptet fra Officefit, har mulighed for at implementere bevægelse i jeres hverdag, samtidig med at I udfører jeres arbejde.

Der findes flere måder at få mere bevægelse ind i jeres arbejdsdag, og en af de ting som er en del af bevægelseskonceptet, er de forskellige challenge, som I kan benytte jer af. De er udarbejdet med henblik på at alle kan være med og at de kan laves sammen med andre.

Officefits formål med at lave de forskellige challenge er, at vi ønsker at samle medarbejderne til en fællesøvelse på ét bestemt og samme tidspunkt hver dag.

Dette vil give mulighed og anledning til, at I efter endt challenge, stadig kan mødes og sammen lave pausegymnastik/powerbreaks, og derved skabe en tradition eller rutine med jeres kollegaer. Formålet er, at vi sammen bidrager til at få bevægelse og variation ind i arbejdsdagen.

Hvorfor skal vi gøre det sammen?

Vi bliver alle motiveret af forskellige ting, og der vil uden tvivl også være nogle på jeres arbejdsplads, som er bedre end andre til at tage initiativet og sætte handling bag ordene.

Vi har en ide; Lad os da drage nytte af hinanden og gøre det sammen! Derved lan vi  hjælpe og opildne hinanden til at gøre det i fællesskab. Så kan vi også nyde godt af hinandens selskab!

Vi mennesker er flokdyr og har en overlevelsesmæssig fordel ved at stå sammen. Det kan siges ganske simpelt; Det er nemmere at tilegne sig sunde vaner, når man ikke står alene. Så derfor, lad os løfte i flok og hjælpe hinanden, og drage fordel af styrkerne ved fællesskabet.

 

5 fordele ved at lave challenge sammen

Udover at det bliver nemmere at få tingene gjort, når man har en fast aftale med andre, så er der bestemt også andre fordele ved det, såsom:

  • Styrker fællesskabet og sammenholdet på arbejdspladsen og ”Det fælles tredje”. Der opbygges nye relationer kollegialt, og I kan have det sjovt med kollegaer I normalt ikke snakker med.

  • Øger trivslen på arbejdspladsen.
  • Skaber glæde! Når vi smiler og griner, frigives der endorfiner, som er et glædeshormon i kroppen.
  • I lærer hinanden at kende på en anden og ny måde.
  • Nemmere at løse arbejdsopgaver med kollegaerne efterfølgende.

Der er ingen tvivl om, at alt taler for at udføre challenge og bevægelse i fællesskab, og dermed drage fordel af alle disse parametre som fællesskabet kan give os.

Vi foreslår…. 

Nogle af de ting som vi hører, kan være en barriere eller en ”undskyldning” for ikke at få lavet challenge, er at folk enten glemmer det eller ikke føler de har tid til at deltage. Faktum er, at det rent faktisk kun tager 5-10 min at deltage, alt efter om man indlægger powerbreaks efter man har gennemført en challenge. Det handler ikke om hvor meget der bliver gjort, men bare at vi rent faktisk gør noget.

For at imødekomme dette foreslår vi, at I på jeres arbejdsplads finder mere end 1-2 frivillige tovholdere, som står for at opretholde aktiviteten og afholdelsen af den enkelte challenge dagligt. Det kunne eksempelvis være en ide at lave en fast aftale før eller efter frokost, men I skal på jeres arbejdsplads finde ud af, hvad der fungerer bedst for jer – det vigtigste er bare at få det gjort sammen, og dermed lave et fælles mål.

Alle kan være med til at lave de forskellige aktiviteter. Den helt store motivationsfaktor ligger i, at vi gør det i fællesskab. Så hvorfor ikke komme i gang med det samme?

 

FÅ 3 GODE RÅD TIL HVORDAN DIN SUNDHEDSSTRATEGI BLIVER EN SUCCES

Trine Andersen

Motivationmanager 

Tlf. 60 93 44 49

trine@officefit.dk

Linkedin profil

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur på arbejdspladsen.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.