Forside » Twist undervisningen

Twist undervisningen

10-11-2016, Vibeke Pedersen, Officefit.dk

 

Skab læring i undervisningen ved at integrere bevægelse

Tænk lige tilbage på dengang, hvor du var ung! Hvor kedeligt var det ikke lige at høre på matematiklæreren stå og fortælle om brøkregning og algebra i flere timer? Super kedeligt, ikk? Måske havde du det ligesom, du ville langt hellere ud og lege med de andre.

Det fik jeg endelig lov til, da jeg kom på efterskole. Her havde vi fysisk og kemi, hvor opgaveløsningen bestod af bevægelse. En af opgaverne kunne være at danne et element fra det periodiske system ved hjælp af spillet Twister. Havde du sådan nogle opgaver i teenageårene?

Måske og måske ikke. Men desværre viser undersøgelser, at det sjældent er sådan. Og det er på trods af, at flere forskningsresultater viser en positiv sammenhæng mellem indlæring og bevægelse i undervisningen. Spørg dig selv i dag, at hvis det møde du lige har været til omkring næste års budget og økonomi blev præsenteret ved hjælp af spillet Twister, har du så måske husket nogen af tingene bedre?

Så, hvorfor er bevægelse forsvundet fra skoleskemaet for så mange unge? Selv er mange børn og unge helt fortvivlede over, at der ikke er mere af den slags i løbet af deres skoledag. Faktisk viser flere undersøgelser, at skolerne slet ikke lever op til kravene fra den nye skolereform omkring bevægelse i skolen.

Så, hvad skal der til for at du og jeg kan twiste os ud af vanerne og ind i en rytme med bevægelse i undervisningen?


Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen:

http://www.dr.dk/levnu/boern/alba-gaar-i-9-kl-vi-bevaeger-os-naesten-aldrig-i-timerne

http://www.skoleidraet.dk/nyheder/2016/11/elever-giv-os-mere-bevaegelse.aspx#.WBsWKGZSPIV

http://videnskab.dk/krop-sundhed/bevaegelse-gjorde-born-35-bedre-til-matematik

http://www.bupl.dk/fagbladet_boern_og_unge/nyheder/reformtjek_boernenes_skoledag_mangler_variation_og_bevaegelse?opendocument

http://www.folkeskolen.dk/551079/bevaegelse-integreret-i-undervisningen—et-didaktisk-perspektiv

http://www.uvm.dk/Aktuelt/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Folke/2015/Jan/150116-Bevaegelse-kan-vaere-med-til-at-styrke-boerns-og-unges-laering-og-motivation

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts