Forside » To hverdagstyper – Kan du se dig selv?

To hverdagstyper – Kan du se dig selv?

16-05-2016, Lars Damgård, Officefit.dk

 

Vækkeuret ringer – du står op, sætter dig i køkkenet og spiser dine havregryn. Bagefter sætter du dig ud i bilen og kører på arbejde.

På kontoret sætter du dig på din kontorstol, indtil du skal til frokost, hvor du igen sætter dig ned i kantinen, og spiser din frokost. Efter frokost er det tilbage på kontoret, hvor du sætter dig tilbage på din stol indtil fyraften, hvor du igen sætter dig ud i bilen. Fra arbejde, kører du ned i fitnesscenteret, hvor du giver den fuld gas i halvanden time.

For det ved vi jo er sundt.

Altså at motionere.

Når du er færdig med svede, sætter du dig ud i bilen, og kører hjem til middagsbordet, hvor du sidder og nyder maden med familien. Dagen er snart omme, og du er træt. Du ender derfor på sofaen foran TV’et for lige at koble af inden sengetid.

Et andet sted i byen.

12 timer tidligere.

Vækkeuret ringer – Lone står op, sætter sig ud i køkkenet og spiser sine havregryn. På vej til arbejde sidder Lone i bilen og hører radio. På kontoret starter hun med danne sig et overblik over dagens opgaver, før hun starter gåbåndet.

Lone har også en god og komfortabel stol, men hun bruger den ikke så meget. Det kommer af, at Lones arbejdsplads har implementeret en sundhedsordning, hvor medarbejderne i stedet for at sidde ned hele dagen, kan veksle mellem at cykle eller gå en tur, mens de arbejder bag skærmen.

Lone bliver hverken forpustet.

Eller kommer til at svede af at bruge udstyret.

Lone har fundet sit eget tempo, hvor hun både kan skrive mails, og tale med kunder i telefonen.

Når det er fyraften, sætter Lone sig ud i sin bil og kører hjem. På vejen hjem passér hun motionscentret, hvor der står en masse mennesker og pruster. Lone er ikke selv fitnesstypen, og har i mange år haft dårlig samvittighed over, at hun ikke når at løbe eller gå en tur. Men i dag kører hun forbi med god samvittighed. Hun har allerede nået Sundhedsstyrelsen anbefalet 10.000 skridt, samtidig med hun har været effektiv på arbejde. Lone tager hjem – ordner nogen praktisk ting – før hun ender på sofaen og kobler af foran TV’et.

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts