Foredrag og workshop

Boost dine medarbejdere på vejen til en sund hverdag med et foredrag fra Officefit

 

Med et af vores forskellige foredrag om alt fra kost, motivation og trivsel, vil et af vores foredrag sætte skub og motivation til dine medarbejdere


Hvert foredrag vil give inspiration og faglig viden om hvordan jeres medarbejdere kan optimere deres arbejdsdag. Foredragene bliver opdateret jævnligt i takt med hvad der er oppe i tiden. Beskrivelser af hver enkelt foredrag kan læses på vores hjemmeside. Hvis din virksomhed i forvejen er i gang med et Officefit forløb, anbefaler vi at der tilføjes et foredrag efter 3-12 måneder for at opretholde den gode energi til at styrke det sociale fællesskab og hver enkelte medarbejders sundhed.

 

Vi tilbyder foredrag og workshop indenfor 3 forskellige kategorier:

 • Kost, stress og humør.
 • Motivation og trivsel.
 • Kroppen i Fokus.

 

KOST, STRESS OG HUMØR:

 

Workshop - 3 timer:

”Sådan bliver du den bedste version af dig selv”

Alle mennesker ønsker at leve sundt - nogle skjuler det bare bedre end andre. Opfattelsen af hvad der skal til, og hvad et sundt liv egentligt er, er der derimod mange meninger om.  Tvivl og forvirring om sundt eller usundt er gift for lysten til at gøre sig umage. Vi vasker derfor sammen tavlen ren og finder holdbare navigationspunkter, der fungerer for alle, alt imens I får en vigtig og sjov fælles oplevelse, der ikke bare går i glemmebogen.

Efter workshoppen har I fået en fælles forståelse af sundhedstemaet, så det fremadrettet er lettere at tale konstruktivt sammen om det, der udfordrer jer hver især i forhold til at komme sundt igennem arbejdsdagen.

Vi leverer argumentationen, der sætter ild til motivationen, så der straks kan teambuildes og løftes i flok til gavn for arbejdsglæden og fællesskabsfølelsen.  Svarene på workshoppens overskrift pakkes ind i en underholdende, uhøjtidelig og opsigtsvækkende toneart, der giver alle næringsstof til eftertanke. Når det er muligt, anbefales det, at workshoppen deles i en 1. og 2. del afbrudt af et buffetmåltid inkl. vores ”Vis mig din tallerken-event”.

 

Når hjernen fucker med din mad – 60 min:

Foredrag om hjernens indflydelse på hvad, hvor meget og hvordan vi spiser. Vores valg og vores vaner – og………skal man løbe en maraton for at være sund?

 • Fem simple og praktiske redskaber som kan give dig en ”lettere” hverdag
 • Hvilken betydning har det for vores livskvalitet.
 • Hvordan påvirker det vores blodsukker.
 • Hvilken betydning motionen har på et vægttab, på inflammation og på livsstilssygdomme.
 • Hvad betyder det for kroppen at være inaktiv?

 

Stress, søvn og mad – 60 min:

Stress, som af nogen bliver kaldt for en folkesygdom, har sammen med manglende søvn stor indflydelse på vores livskvalitet. Stress og søvnmangel gør det vanskeligt for os at opretholde balance i vores liv og i vores valg af kost. 

 • Hvilken betydning har søvn på vores velbefindende og på vores valg af kost?
 • Hvad er stress og hvad gør stress ved vores krop?
 • Hvordan spiser vi når vi er stressede og hvorfor spiser vi på denne måde?
 • Hvilken betydning har fysisk aktivitet på stress og søvn?
 • Mindful spisning som metode til mindre stress og overspisning.

 

”Hvis din krop var en Ferrari …” – 90 min:

Der skal i virkeligheden ikke så meget til for at kunne køre lidt længere og lidt gladere på literen i hverdagen uden behov for feberredninger, hapsdogs og kolde colaer. Det kræver såmænd bare et fornuftigt valg af brændstof med god timing samt rettidig omhu med de søde sager. Med 5-2 strategien er det piece of cake at sidde sikkert bag rattet - med godt humør, masser af god energi og overskud, så du hele tiden er den bedste version af dig selv hele vejen frem til den daglige målstreg.

Tag imod en fælles udfordring i arbejdstiden: 21 dage senere trækkes der lod om fine præmier blandt alle dem, der har været med fra start til slut.

 

MOTIVATION OG TRIVSEL:

 

Er lyst og motivation din følgesvend eller har i knas i forholdet? – 60 min:

Når man arbejder seriøst med lyst og motivation, så ved man, at her bør man starte i det små. Vi skal ”underpræstere” i fællesskab og høste frugterne af vores overkommelige indsats. Du går fra dagen overrasket over, hvor meget du kan få ud af lidt, uden at det føles sådan for dig selv eller andre.

På oplægget ser vi på, hvordan vi kan sætte vores imødekommehed i system, således at vi får oprettet et ”årshjul” af aktiviteter, som styrker vores velbefindende, uden at ulysten kommer og ødelægger det hele.

Mennesket har igennem tiderne lært sig at spare på energien, således vi havde den i reserve, til når vi skulle flygte eller slås. Det er for langt de fleste arbejdstagere, heldigvis ikke nødvendigt at tænke på denne måde længere. Oplægget hjælper tilhørende videre i deres opfattelse af velbefindende og fysisk potentiale, og alle får noget at tænke over, når de har grint af.

 

Skab motivation- Nudging på arbejdspladsen – 60 min:

-Vores viljestyrke er meget begrænset

-Vi er ikke særlig udholdende med ting vi sætter os for

-Vi bliver mere styret af ydre omgivelser, end vi gør af en indre kraft

-Vi er vanedyr

-Vi kan tage os sammen ca. 30 minutter om dagen

 

Dette oplæg lærer jer om, hvordan simple teknikker i kontormiljøet kan tage højde for ovenstående, og skabe nogle rammer som imødekommer at vi bliver lidt mere aktive i arbejdsdagen. Vi tager udgangspunkt i mange praktiske eksempler på nudging på kontorarbejdspladser i DK, og lærer om hvad nudging er, og hvad det ikke er, og hvordan det med lethed kan implementeres i jeres arbejdsdag.

 

Lykketelefonen – et foredrag v. Lasse Løber – 90 min:

En optimal brug af smartphonen på arbejdspladsen kan øge fokus, effektivitet og medarbejdertrivsel. I dag trumfer smartphonen dog ofte samtalen i kaffepausen, til trods for, at nærvær og kollegialt samvær beviseligt styrker sammenholdet. Der er derfor masser af gode grunde til at gå jeres smartphonevaner efter i sømmene!

Jeres udbytte af foredraget:

 • Et personligt, humoristisk og informativt perspektiv på brugen af smartphonen i arbejdsregi
 • Svar på, hvordan et overdrevet brug af smartphonen påvirker den daglige velvære
 • Inspiration til, hvordan I skaber en meningsfuld smartphonepolitik på arbejdspladsen – med øget arbejdsglæde til følge!

 

KROPPEN I FOKUS:

 

Kan du mærke at du har siddet ned hele dagen ? – 60 min:

En almindelig arbejdsdag byder på 70 % siddende arbejde, og efterlader DK som en af de mest stillesiddende nationer i verden. I DK har over 90 % et hæve/sænke bord. Det er under 10 % der bruger det til variation! Hvad er problemet med stillesiddende arbejde, og hvad er det for nogle massive effekter der kommer allerede ved at stå op bare 20. minutter om dagen, eller ved at bruge de løsninger I har gennem Officefit?.

Oplægget tager udgangspunkt i erfaringer fra nyere forskning og lægger op til at:

 • “DROP” STOLEN
 • VARIÉR ARBEJDSDAGEN
 • SÆT GANG I MØDET
 • STÅ SAMMEN

 

Smerter i kroppen, er du stærk nok til dit arbejde? – 90 min:

Det er ikke blevet færre der har ondt i kroppen på dagens arbejdsmarked end der var for 30 år siden! Og det selv om vi i den periode har gjort en massiv indsats inden for at forbedre ergonomien, reduceret tunge løft og indført alskens hjælpemidler til arbejdet. Hver ny medarbejder der træder ind på arbejdsmarkedet i DK, kan nu regne med at bruge 7 år på, at have ondt i kroppen og leve med nedsat livskvalitet i samme periode!

Med dette foredrag for du syn for sagen, i forhold til om du er så stærk som du bør være i forhold til job og alder,  hvilket er en medvirkende årsag til, at så mange har ondt i kroppen. Det er er derfor nødvendigt, at du har en fysisk kapacitet, der kan måle sig med det arbejde du udfører.

Foredraget giver alle deltagere mulighed for at teste sig selv efterfølgende, ligesom vi laver fælles tests undervejs i oplægget. Vi får også opskriften på, hvor lidt der skal til for at blive så stærk som din alder. Oplægget lægger vægt på hvad I kan gøre her og nu, med de muligheder der er til rådighed i jeres virksomhed og gennem jeres løsning med Officefit.

 

Wellbeing at work – 90 min:

Der findes mange forskellige måder at gøre en positiv forskel for dig selv og dine kolleger, i løbet af en arbejdsdag. Hvad har andre erfaringer med og hvad virker bedst hos jer?

Set i lyset af hvor mange medarbejdere, der grundet ex. deres stillesiddende arbejde foran skærmen døjer med skuldre- og nakkeproblemer eller de medarbejdere har smerter i lænd, ben og skuldre, så er det nødvendigt at finde ud af hvad der giver jer Wellbeing at Work. Oplægget tager udgangspunkt i de kæmpe gevinster, der er ved de simple muligheder i hverdagen, og de muligheder som udstyret fra Officefit giver.

Wellbeing at Work er et koncept, som tager udgangspunkt i viden og erfaringer fra mange sundhedsindsatser og fra et koncept vi selv lever efter, og som på 12 år sikrer, at vi holder os selv og vores kunder i form til arbejdet.

 

 

 

                                                                                                                                      Kom i gang nu