Fra vision til konkret adfærd – Sådan har Revision Limfjord løst opgaven

Tilbage i 2018 blev Revision Limfjords afdeling i Thisted kåret til Thisted kommunes sundeste arbejdsplads – og i 2019 modtog Revision Limfjord en Særpris for Mental Sundhed i forbindelse med kåringen af Danmarks Sundeste Arbejdsplads.

Så hvordan vinder man Særprisen for Mental Sundhed?

Jo, fra starten har Revision Limfjord haft en klar vision om at blive Danmarks sundeste arbejdsplads i 2025 – og har gennem en ’holistisk’ tilgang til sundhed (aktivt) arbejdet ud fra følgende fokusområder:

 • Stress
 • Bevægelse i hverdagen og kost
 • Trivsel – noget man ikke kun tager på MUS

Især fokusområdet bevægelse i hverdagen er i god tråd med OfficeFits kernekompetence, og derfor indgik Revision Limfjorden da også et samarbejde med os tilbage i 2018 – på indledningsvis 24 måneder.

Gennem OfficeFits Bevægelseskoncept har Revision Limfjorden givet deres medarbejdere mulighed for at bevæge sig i arbejdstiden ved bl.a. gåbånd, cykler og steppere. 6 afdelinger på tværs af Jylland har været inviteret til kickoff, hvor alle medarbejdere har lært om fordelene ved bevægelse og variation – og tiltaget har allerede skabt stor værdi.

”Mange har oplevet, at de sover bedre, har mindre ondt i ryggen og nakken – og generelt er alle på kontoret blevet bedre til at stå og bruge deres hæve-sænke bord. Derudover bruger mange (aktivt) OfficeFits software og app til at lave interne konkurrencer om hvem der f.eks. får cyklet, gået eller stået mest.

 

Vi har fået tilbagemeldinger om, at vores medarbejdere oplever mere overskud og har mindre dårlig samvittighed over, at de ikke når så meget motion i fritiden.”, fortæller den seneste tilbagemelding OfficeFit har modtaget fra Revision Limfjord.

Vi vil være firstmovers

For Revision Limfjord har det hele tiden handlet om at tage hånd om ’det hele menneske’ og samtidig gøre op med revisionsbranchens image som kedelig og grå – og som ofte også omfatter et billede af regnemaskiner og tårnhøje regnskabsbøger på kontoret.

”Vores medarbejdere er vores vigtigste ressource, vi skal derfor tage godt af hinanden og som virksomhed har vi et medansvar” fortæller Karen Mørkholt, Udviklings- og HR-direktør hos Revision Limfjord under vores sundhedskonference i oktober 2019

Med OfficeFits Bevægelseskoncept har Revision Limfjorden været blandt de første i branchen, som har tilbudt deres medarbejdere bevægelse i arbejdstiden – og det har været ‘helt’ bevidst.

Til sundhedskonference kom Brian Bertelsen, adm. direktør hos Revision Limfjord omkring hvilke overvejelser – for og imod direktionen havde gjort sig om OfficeFits Bevægelseskoncept. På direktionens positivliste fremgik det bl.a., at de ”kunne være nogle af de første inden for branchen”.

Direktionens overvejelser

Du finder her den komplette liste over, hvilke overvejelser direktionen hos Revision Limfjord gjorde sig, inden de indgik samarbejde med OfficeFit.

Fordele:

 • Nyt initiativ
 • Godt og sundt med bevægelse, lange arbejdsdage – sæson, status
 • Man bliver glad i låget
 • Får mere energi, går til dagen og opgaverne med krum hals
 • Sjovt fællesskab, muligheder for interne konkurrencer, lige så eksterne
 • Kunne være nogle af de første inden for branchen til at tage et tiltag som dette
 • Sundere arbejdsplads – fysisk og mental sundhed
 • God samklang med flere kontorers ønsker om sundere morgenmad
 • Understøtter vision om Danmark sundeste arbejdsplads i 2025
 • Rekrutteringseffekten, moderne virksomhed

 

Ulemper:

 • Kan vi det som revisionsfirma med en del besøgende kunder på vores respektive kontorer
 • Hvad vil kundernes reaktioner være
 • Er det for popsmart
 • Er det foreneligt med redskaber på et forretningskontor, som et revisionskontor jo er
 • Det koster nogle penge – vil omkostningerne / “investeringen” blive opvejet af andre positive effekter
 • Er det en dille – et modefænomen – kort levetid, kort interesse
 • Måske blot bedre at tilbyde fitness-abonnement til interesserede medarbejdere

Brug lige 5 minutter på at tænke over, hvordan sådan en liste eventuel vil se ud med udgangspunkt i din virksomhed.

Når det kommer til fremtidens sundhedsstrategi, er Karen Mørkholt ikke i tvivl; det handler om trivsel – og hvad trivsel kan medføre på bundlinjen.

Har du brug for hjælp til at udforme jeres for og imod liste, eller har du spørgsmål til vores Bevægelseskoncept, kontakt os på tlf. 20 41 01 81. Du må også gerne sende en besked til active@officefit.dk eller benytte vores kontaktformular her. Vores konsulenter er klar til hjælpe dig med sundhedsfaglig rådgivning.

Kilder:

 1. OfficeFits sundhedskonference, afholdt d. 3. oktober 2019, oplægsholdere: HR-ansvarlig Karen Mørkholt og adm. direktør Brian Nielsen fra Revision Limfjord
 2. Hjemmeside: https://www.revisionlimfjord.dk/om-os/nyheder/er-revision-limfjord-danmarks-sundeste-arbejdsplads/

FÅ 3 GODE RÅD TIL HVORDAN DIN SUNDHEDSSTRATEGI BLIVER EN SUCCES

Elisabeth Soto
Projektleder

Tlf. 40 12 47 40

elisabeth@officefit.dk

Linkedin profil

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur på arbejdspladsen.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.