Forside » Stillesiddende adfærd – Din værste fjende
stillesiddende adfærd

Hvad sker der i kroppen hvis vi dyrker den stillesiddende adfærd?

01-07-2019, Ronnie Rahbek, Officefit.dk

 

Ret meget – er det korte svar.
Hjertet, koncentrationsevnen, levealder, humør og meget mere bliver generelt mere belastet, hvis ikke vi sørger for at stimulere kroppen.

Hjertet og kredsløbet

Hvis ikke vi har regelmæssig bevægelse i løbet af dagen, vil dette udløse dårlig aktivering af kredsløbet, og dette vil kunne mærkes på kroppen. Dvs. noget så simpel som en tur op af trapperne vil være anstrengende, og gøre dig forpustet.

Hjertet er pumpen, som sørger for at ilt og energi bliver transporteret ud til musklerne, men hjertet er også en muskel, og den er kun så stærk som vi gør den til. Hvis ikke vi stimulerer hjertet, vil pumpekræften ikke være tilstrækkelig, og vi bliver derfor forpustet.

Kredsløbet er det system der transporterer trykket fra hjertet ud til de forskellige muskler, og organer, og hvis ikke hjertet gør sit arbejde godt nok, forkalker kredsløbet og mister sin elasticitet. Det kan i værste tilfælde udløse en blodprop.

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Muskelstyrke og knogler

Kroppen er bygget op af muskler omkring bevægeapparatet, sammenlagt har vi omkring 600 forskellige muskler i kroppen der enten støtter vores holdning eller bevægelse.

Uden regelmæssig bevægelse mister vi denne muskelmasse allerede fra midten af tyverne og livet igennem. Vi mister i gennemsnit 30% af vores muskelmasse op til en alder af 80 år.

Manglende muskler kan give dig smerter i bevægeapparatet, balanceproblemer, faldulykker og påvirker desuden din generelle livskvalitet. Opbyggelse af musklerne tager 4 gange så lang tid som at miste dem.

Hvad knoglerne angår, vil manglende fysisk aktivitet også skade dem, manglende vægtkrævende fysisk aktivitet, som f.eks. en gåtur, løb, vægttræning og meget mere kan nemlig lede til svage knogler, som i sidste ende kan føre til knogleskørhed.

stillesiddende arbejde

 

Arbejder du på kontor?

Se vores bevægeseskoncept til kontorer, der sørger for at du kan bevæge dig mens du arbejder.

 

Det generelle helbred, fysisk og mentalt

At være fysisk aktiv og bryde den stillesiddende adfærd, forebygger en lang række forskellige sygdomme samt for tidlig død, faktisk helt op til 5 -6 år.

Mange forskellige studier viser, at der er en positiv effekt ved træning, som forebygger livsstilssygdomme.

 

Hvis du ikke træner

Træner du ikke, vil du ikke opnå denne forbyggende effekt for f.eks. visse kræftformer, hjertesygdomme, diabetes 2, overvægt, leversygdomme og meget mere. Men det er ikke kun den fysiske helbred, manglende bevægelse påvirker nemlig også den mentale sundhed.

Ved at prioritere motion, opnår man mere mentalt overskud, humøret forbedres, man sover bedre, man oplever mindre stress, og mere energi, hvilket udløser større livsglæde, og er med til at forebygge depressioner. Dette er bl.a. fordi bevægelse udløser endorfiner, som gør dig glad.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen:

https://www.alt.dk/sundhed/det-sker-i-kroppen-nar-du-ikke-dyrker-motion

Relaterede indlæg

Related Posts