Forside » Sofaen spiser dine muskler, kondition og styrke.

Sofaen spiser dine muskler, kondition og styrke.

22-02-2017, Ronnie Rahbek, Officefit.dk

 

Hvad sker der egentligt når vi ikke stimulerer kroppen som den er bygget til, hvor hurtigt går det, og hvor lang tid tager det at bygge det tabte op igen?

Et forskerhold fra Københavns universitet har stillet sig selv disse spørgsmål, og har igennem et forsøg prøvet at belyse denne problemstilling. Målingerne er udført på flere forskellige forsøgspersoner, ved at immobilisere det ene ben, så benet over en periode ikke stimuleres som det burde. I forsøget måler forskerne på 3 forskellige parametre i benets funktionalitet -Styrke, muskelmasse og kondition. Resultaterne var meget skræmmende.

På bare 14 dages inaktivitet har forsøgspersonerne (Og hold nu fast) mistet op til 33% af deres styrke, et halvt kilo muskelmasse og 10% af konditionen.

Opbygning af styrke, muskelmasse og kondition til samme udgangspunkt blev der også taget højde for i forskningsprojektet. For hvor lang tid tager det endeligt at bygge op igen, hvis du går fra meget inaktiv til normal aktiv igen? Forsøgspersonerne brugte 3 til 4 gange så lang tid, på at nå tilbage til udgangspunktet.

Det er da tal der er til at føle på! Sofaen, den varme kontorstol eller en længere varende influenza kan slå os voldsomt tilbage, og er selvfølgelig ikke nemt at undgå i den moderne verden vi lever i, men så længe vi er opmærksomme på det, kan vi gøre noget ved det.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklerne:

 – http://vorespuls.dk/artikel/sofaen-spiser-dine-muskler

 

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts