Forside » Motivation gennem tanker og krop

Motivation gennem tanker og krop

09-01-2017, Vibeke R. Pedersen, Officefit.dk

 

Den rigtige motivation er svær at skabe, men det handler om at finde sin indre motivation for at få gennemført et eventuelt nytårsforsæt!

Først og fremmest godt nytår og velkommen til 2017. Ofte står den traditionelle nytårsforsætter med, at man skal ned i fitness centret hver dag eller stoppe med at ryge.
Men du har måske prøvet det før, du kommer egentlig ikke rigtig afsted i fitness, eller du stopper ikke med at ryge, på trods af de bedste intentioner.  Jo jo, du har sikkert hørt folk prøve at motivere dig med at ”det vil være sundt til dig at tabe dig lidt” eller ”det er jo skadeligt at ryge”, men det virker ikke særlig motiverende, vel? Det bedste du kan starte med er at bliver klog på din indre motivation.

Ja, ja hvad er så ”indre motivation” tænker du måske.

Det er ganske simpelt din egen indre handlekraft baseret på din passion og engagement. Så selvom det lyder meget ligetil, så skal du starte med at finde din indre passion og engagement for at begynde i fitness eller at stoppe med at ryge (eller et andet nytårsforsæt).

Tænk på maraton løbere. De løber hele tiden og mangler da bestemt ikke motivation for at komme ud af døren. De er måske netop fuld engageret og passioneret for det. Der er styr på deres indre motivation.

Det er derfor vigtigt at du rent mentalt er klar (din indre motivation) før du for alvor starter med dit nytårsforsæt, hvis det skal lykkes.

Så første step for dig er måske ikke lige at starte lige på og hårdt. Men overvej hvad der har fejlet de andre gange? Manglende motivation, er måske det nemmeste svar at give, men måske er det bare alle udfordringerne i løbet af hverdagen. Du når det simpelthen ikke med arbejde og ungerne der skal hentes.

Så er der måske en måde hvorpå du kan få ordnet motionen på arbejdet? En lille gåtur i frokostpausen, sammen med kollegaen der er ved at stoppe med at ryge, måske?

Hvad er din indre motivation
– og hvordan får du den med på dit nytårsforsæt?

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklerne:

Coach dig selv; og få hjernen med til en forandring – Kjeld Fredens og Anette Prehn 2010

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts