Forside » Hjerne maraton

Hjerne maraton

03-04-2017, Ronnie Rahbek, Officefit.dk

 

Vores arbejdsdag er en form for maraton, som kræver meget af os, information vrides ud af os, og vores hjerne tømmes for energi.

Forskning har gennem tiden påvist en sammenhæng mellem kroppens fysiske tilstand, og vores mentalitet og mener derfor at, hvis man er aktiv i sit stillesiddende arbejde, bliver man væsentlig bedre til sit arbejde. Og omvendt hvis man er inaktiv gennem flere timer forbliver man sløv, ukoncentreret, og stagneret i sin tankegang og udvikling.

Officefit´s koncern løsninger, giver muligheder til dem, som har stillesiddende adfærd, så de kan accelerere sin personlige udvikling, samt fuld udnyttelse af sine kompetencer, samtidig med at din krop, og hjerne bliver sundere.

Idet vores krop og hjerne forbliver inaktiv gennem flere timer, vil de inaktive muskelceller ikke kunne genere ilt nok til både hjerne og organer, og dette kan udløse træthed, sløvhed, man bliver ukoncentreret og følelsen af at ikke kunne slå til hverken på arbejdspladsen eller i det private.

I den samme forskning beskrives der at vi moderne mennesker er i en tilstand som kaldes ”handle”tilstanden. Vi har så travlt med at tænke, handle og hele tiden være i en proces hvor man rykker hurtigt videre til næste opgave. Vi mennesker har brug for at være i en ”være” tilstand så vi kan få ro til at reflektere, restituere og dermed være i nuet. Præcis som vores muskler har brug for restitution efter en hård omgang motion. Denne ”være” tilstand gør at vi kan rykke os mentalt.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen:

http://www.motleyhealth.com/fitness/the-chair-is-a-killer-the-truth-about-exercise

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts