Forside » Fysisk aktivitet med kollegaer er mere effektivt end træning alene derhjemme

Fysisk aktivitet med kollegaer er mere effektivt end træning alene derhjemme

12-04-2015, Ronnie Rahbek, Officefit.dk

 

Fysisk træning sammen med kollegaer er mere effektivt til at nedbringe smerter i muskler og led. Det reducerer også brugen af smertestillende medicin, og øger muskelstyrken i forhold til at træne hjemme, viser et nyt studie, blandt 200 medarbejdere på danske hospitaler.

Fysisk træning lindre smerter i muskler og led blandt forskellige jobgrupper. Det viser resultater af tidligere undersøgelser. Spørgsmålet er blandt andet under hvilke betingelser den fysiske træning skal foregå for at være mest effektiv.

I et nyt studie har forskere fra bl.a. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø undersøgt, hvilken effekt fysisk træning udført enten sammen med kolleger på arbejdspladsen eller hjemme har på smerter i nakke, skuldre og lænderyg.

200 medarbejdere fra tre hospitaler deltog i undersøgelsen. Medarbejderne havde ved undersøgelsens start forskellige grader af smerter i muskler og led, og de blev tilfældigt inddelt i to grupper, som skulle træne i ti uger:

1.

Den ene gruppe udførte fysisk træning sammen med kolleger i arbejdstiden under vejledning af en træningsinstruktør. De brugte træningselastikker, kettlebells og træningsbolde. De blev opfordret til at træne fem gange ti minutter om ugen, og de gennemførte i gennemsnit to gange om ugen. Desuden blev de tilbudt fem coachingsessioner i grupper, hvor de bl.a. talte om deres forventninger til træningen, motivation, målsætninger, sund livsstil og om hvordan man opretholder en god træningsrutine.

2.

Den anden gruppe udførte den fysiske træning i hjemmet udenfor arbejdstiden. De brugte træningselastikker og øvelser med kropsvægt, fx mavebøjninger. Medarbejderne blev opfordret til at træne i fem gange ti minutter om ugen, og de gennemførte i gennemsnit en gang om ugen.

 

Begge grupper fik målt graden af smerter i lænderyg, nakke og skuldre, brugen af smertestillende medicin og muskelstyrke i ryggen ved undersøgelsens start og efter ti ugers træning. De modtog desuden i mindre omfang ergonomisk vejledning i patienthåndtering og brug af hjælpemidler.

I gruppen, der trænede sammen med kolleger på arbejdspladsen, blev målt følgende forbedringer:

  • Intensiteten af smerter blev nedsat med 27 procent.
  • Brugen af smertestillende medicin blev nedsat med 29 procent.
  • Muskelstyrken i ryggen blev øget med 9 procent i gruppen, der trænede på arbejdspladsen.

 

I gruppen, der trænede hjemme, blev der målt en enkelt forbedring:

  • Muskelstyrken i ryggen blev øget med 5 procent.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen:

“Fysisk træning sammen med kollegager på arbejdspladsen er mere effektivt end træne hjemme”, Arbejdsmiljøviden.dk

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts