Forside » Forestil dig et klasselokale hvor stolen er skiftet ud med et gåbånd, og du ikke behøver at sidde stille indtil uret ringer 15.30.

Forestil dig et klasselokale hvor stolen er skiftet ud med et gåbånd, og du ikke behøver at sidde stille indtil uret ringer 15.30.

25-05-2016, Elisabeth Soto, Officefit.dk

 

Det er en realitet på Erhvervsakademiet i Herning og Holstebro, hvor skolerne har indført aktiv undervisning på prøvebasis.

Projektet hedder ClassroomFit, og startede egentlig som et pilotprojekt på erhvervsakademiet i Herning, men erfaringerne derfra har været så gode, at det nu også er implementeret på Erhvervsakademi Midtvest i Holstebro.

ClassroomFit går ud på, at eleverne frit kan benytte sig af en enten et gåbånd, en stepper eller cykel, mens de modtager undervisning, og skriver noter. Udstyret står bagerst i lokalet, så det forstyrrer mindst muligt. I løbet af en time kan en elev med 2 km/t ca. nå at gå 4.000 skridt og derved nå Sundhedsstyrelsen anbefalede 10.000 skridt i løbet af dagen. Det sker vel og mærket samtidig med, han/hun suger ny viden til sig.

Flere undersøgelser viser faktisk, at indlæringskurven stiger med 35 procent, når du er i bevægelse og tilegner dig ny viden. Når du sidder stille, begynder kroppen nemlig at gå i dvale. Ergo du bliver træt, og glemmer hurtigt, hvad du hører og læser!

Det er derfor godt for eleverne at komme op af stolen. Motion i klasselokalet handler ikke om at få sved på panden men at opnå den forebyggende effekt, som aktivitet og bevægelse har på kroppen.

Som eleverne selv siger:

»Jeg kan mærke, at jeg får en væsentlig bedre evne til at koncentrere mig. Særligt når det er den her type fortællingstimer, hvor vi får meget information,« siger Martin Udby.

»Jeg er rigtig glad for det. Når man først har fri klokken 15.30, så er det rart, med noget afveksling om eftermiddagen,« siger Margit Nielsen.

 

Dette blogindlæg er baseret på information fra artiklen: 
”Studerende motionerer i skoletiden”, af Mona Aaberg, 9. maj 2016, Dagbladet Holstebro Struer, foto: Johan Gadegaard

OM OFFICEFIT

OfficeFit er eksperter i bevægelse, adfærd og kultur i arbejdstiden.

Vi har en klar mission om at ændre den stillesiddende adfærd til en mere aktiv og energisk kultur – og levere totalløsninger, indenfor sundhed og trivsel til virksomheder, der skaber finansiel og menneskelig værdi.

Relaterede indlæg

Related Posts